A környezeted Te vagy

Tegyünk nagy zöld levelű növényeket a szobába, hogy frissítsék és oxigénnel lássák el a levegőt. Nyissunk ablakot naponta, akkor is, ha hideg van odakint, hogy friss levegő jöjjön be.

Tartsuk tisztán és rendben a lakást mindenhol, különösen azt a részt, ahol ételeket készítünk és tálalunk. A takarításhoz, mosáshoz, mosogatáshoz biológiailag lebomló, természetes szereket használjunk, amelyek nem mérgező anyagokból készültek (ecet, citromlé, só, mosószóda, szódabikarbóna stb.)

Vegyük a lehető legrövidebbre a televízió vagy számítógép monitor használatát. Kerüljük az elektromos főző eszközöket, sütőket és a mikrohullámú sütőt. A gáz vagy a fatüzelés az előnyösek az energia minősége szempontjából. Használjunk a főzéshez inkább öntöttvas, rozsdamentes fém, hőálló üveg edényeket, mint alumínium vagy teflonbevonatú fajtákat.

Hallgassunk és énekeljünk vidám dalokat, táncoljunk. Keressük azok társaságát, akikkel jól érezzük magunkat. Kezdeményezzünk és tartsunk fenn aktív levelezést a családtagokkal, barátokkal, ápoljunk jó kapcsolatot az emberekkel a környezetünkben.

Tiszteljük mindenki életét, egyéniségét, szabadságát, adjunk elismerést az embereknek. Legyünk hálásak mindenért, amink van. Vegyük észre a világ szépségét és csodáit. Figyeljünk oda a gondolatainkra, irányítsuk őket arra, amit megélni vágyunk.

Csendesítsük le az elménket rendszeresen irányított légzéssel, relaxációval, meditációval. Vizsgáljunk meg minden nehézséget, problémát vagy elutasítást, amivel az életünkben összeakadunk, tekintsük ezeket önmagunk visszatükröződésének és lehetőségnek a fejlődésünkre.

 

(Forrás: makrobio.hu)