Rólunk

Kik vagyunk mi? Mik a céljaink?

A Via Natura Egyesület 2011 szeptemberében alakult meg. Egyesületünk célja a hátrányos helyzetű gyermekek üdültetése, üdültetésének megszervezése, erdei iskolai programok szervezése, a helyi értékek bemutatása, megismertetése, életmódtúrák szervezése, a turisztikával kapcsolatos információk közvetítése, kulturális- és szabadidős programok szervezése, illetve sporttúrák (vízitúra, sítúra stb.) lebonyolítása.

Az Egyesület feladatának tekinti a határon túli magyarok integrációjának elősegítését, ennek érdekében közös rendezvényeket, ismeretterjesztő túrákat és az egymás megismerését elősegítő programokat szervez. Az oktatás elősegítésének érdekében Egyesületünk bekapcsolódik az oktatásba, képzésbe és tanulmányi utakat szervez.

Egyesületünk közhasznú tevékenységként a nevelést, oktatást végzi.

Az egyesület tevékenysége és a közhasznú céljainak megvalósítása:

1. Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés: konferenciák, tréningek, tudományos ismeretterjesztő és egyéb előadások, workshopok szervezése, bonyolítása.

2. Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése: táborok szervezése hátrányos helyzetű gyerekeknek, partnerek felkutatása, munkahelyteremtés elősegítése.

3. A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység: A nemzeti kisebbségek és a határon túli magyarok integrációjának elősegítése, támogatása közös programokkal, rendezvényekkel, túrákkal.

4. Sport, a munkaviszonyban és a polgári jogi jogviszony keretében megbízás alapján folytatott sporttevékenység kivételével: a rendszeres testmozgás propagálása, sportpályák, kalandpályák építése és karbantartása, üzemeltetése, sportfelszerelések beszerzése, az egészséges életmód elősegítése.