Öltözködés a hőségben

Nyakunkon a nyár, a forróság. Ilyenkor legszívesebben egész nap az árnyékban pihennénk. Ha mégis úgy döntesz, hogy kimozdulsz otthonról…

Mit viselj a hőségben?

Nyáron legjobb választás a lenge öltözet, hiszen így a ruha nem tapad rád, könnyen tud alatta szellőzni a bőröd és te is jóval frissebbnek érezheted magad, mintha egy szűk farmerban préselődnél egész nap.

Idén nagyon divatosak a mini- és maxiruhák, úgyhogy akkor is nyugodtan felveheted őket, ha szigorúan az aktuális trendhez tartod magad. Ezeket a ruhákat bátran hordhatod egy-egy különlegesebb program alkalmával, de felkaphatod őket akkor is, ha a barátokkal sétáltok egyet. Roppant kényelmesek, nőiesek és praktikusak.

A fekete és sötét ruhák köztudottan szívják a meleget, ezért érdemes fehér, vagy legalábbis világos darabokat felvenned. Természetesen az anyag sem mindegy: a rossz minőségű, műszálas ruhákba sokkal könnyebben beleizzadsz, és bizony ezek a testszagot sem kötik meg olyan mértékben, mint a pamut, a len, a selyem, vagy a vászon.

Bár óriási divatja van a hatalmas saroknak, nyáron jobb, ha a kényelmet választod. Egy vékony balerinacipő, vagy egy divatos saru a nagy melegben kiváló választás. Ha pedig mégis a magas sarok mellett döntesz, akkor válaszd a telitalpú szandálokat! Ezek annak ellenére dobnak a magasságodon, hogy kényelmesek és biztosabb tartást adnak a lábaidnak.

Annak ellenére, hogy a cicanaci nagyon divatos, nyáron nem túl jó választás. A nagy hőségben sokkal jobb belebújni egy-egy rövidnadrágba. Ducibbak is bátran hordhatnak ilyen gatyókat, csak ügyelni kell a megfelelő szabásvonalra (egyenes szár, térdig, vagy térd fölé pár centivel érő fazon).

Kiegészítők

Érdemes nagy, lehetőleg természetes anyagból készült táskát viselned. A nagy méret praktikus, hiszen a mindennapos dolgaid mellett belefér egy ásványvíz, egy frissítő kendő, a napszemüveged, és természetesen a naptej is.

(Forrás: csakmiketten.hu)